U trendu

Covek pobegao iz karantina pomocu improvizovanog kanapa

PERT – Muškarac u australijskom gradu Pertu pobegao je iz obaveznog karantina u hotelu, spustivši se kroz prozor na četvrtom spratu pomoću kanapa napravljenog od vezanih pokrivača, saopštila je danas lokalna policija.

Po dolasku u grad Zapadne Australije letom iz Brizbejna, čoveku je odbijena prijava za ulazak u skladu sa strogim pograničnim pravilima te australijske države koja su uvedena s ciljem sprečavanja širenja korona virusa, prenosi agencija Rojters.

Muškarcu je rečeno da napusti tu australijsku državu u roku od 48 sati i odveden je u hotel na privremeni karantin, ali on se juče popodne “spustio kroz prozor sobe na četvrtom spratu pomoću kanapa od posteljine i napustio područje“, saopštila je policija Zapadne Australije na svom nalogu na Fejsbuku.

Takođe je objavljena fotografija improvizovanog konopca koji visi sa prozora na poslednjem spratu zgrade i spušta se do ulice.

Policija je kasnije uhapsila muškarca u širem području grada i optužila ga da se nije pridržavao uputstava i da je pružio lažne informacije.

Nije objavljen njegov identitet, ali je rečeno da ima 39 godina i da je bio negativan na virus.

Australija je zabeležila mnogo manje slučajeva zaraze i smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom nego brojne druge razvijene zemlje, zahvaljujući zatvaranju državnih i unutrašnjih granica, i uvođenju obaveznog hotelskog karantina za sve koji su stigli iz inostranstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.