Ćurić: Aerodrom u Trebinju proradiće za godinu dana

BEOGRAD/TREBINJE – Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je zbog promena timova u nekim ministarstvima i epidemije korona virusa realizacija zajedničkog projekta Srbije i Republike Srpske na izgradnji aerodroma u Trebinju malo usporena, ali da to neće bitno uticati na rokove i da se očekuje da aerodrom proradi u narednih godinu dana.

Ćurić za Tanjug navodi da se u narednom periodu očekuje eksproprijacija dela zemljišta na kome će se aerodrom graditi.

„Dosta zemljišta gde treba da se gradi je u privatnom vlasništvu. Geodetska uprava je izašla na teren, utvrdila parcele i vlasnike i očekujemo da eksproprijacija zemljišta počne“, navodi on.

Ističe da se mora imati na umu da ovakav projekat iziskuje velika sredstva i da je u sadašnjoj situaciji epidemije zaštita zdravlja stanovništva apsolutni prioritet, ali da bez obzira na to aerodrom ostaje prioritet i on će biti izgrađen.

„Možda prvi letovi neće krenuti krajem ove godine, kao što je prvobitno bilo zamišljeno, ali ako smo čekali ovoliko, možemo da sačekamo još malo. Može rok da se produži nekih par meseci, ali u svakom slučaju taj projekat treba da zaživi u narednih godinu dana“, kaže sagovornik Tanjuga.

Ćurić očekuje da se narednih meseci intenziviraju aktivnosti na realizaciji projekta i da do kraja godine bude završen veliki deo posla.

Činjenica je, ističe on, da i dalje ima pojedinaca koji ne žele da se aerodrom izgradi, jer smatraju da to može „nekoga da ugrozi“.

„To nije tačno. Ovaj projekat nikoga ne ugrožava i on može samo da poboljša odnose i Srbije i Republike Srpske i celog regiona“, kaže Ćurić.

Dodaje da je veoma zahvalan Srbiji, jer se novac za izgradnju aerodroma izdvaja iz budzeta Srbije i da očekuje da će ta investicija doprineti da veliki broj turista iz Srbije, ali i Hercegovaca u Srbiji, dođe u Trebinje čija su im vrata širom otvorena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.