Čuveni berlinski pab zabranio pristup Merkel i Šolcu

BERLIN – Nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, ministru finansija Olafu Šolcu i drugim vodećim političarima kultni berlinski pab „Stalno predstavništvo“ (Ständige Vertretung) zabranio je ulaz zbog najavljene mere privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata, koja na snagu stupa sutra.

Kako navodi „Štutgarter cajtung“, vlasnici berlinskog paba nemačke političare na čelu sa Merkelovom smatraju za krivce zbog uvođenja strogih mera protiv širenja korona virusa.

Novim merama, koje su uvedene zbog velikog broja zaraženih korona virusom i obolelih od kovida 19, između ostalog, zabranjuje se rad ugostiteljskim objektima.

Vlasnici berlinskog paba, u video-snimku koji je objavljen na Fejsbuku, poručili su Merkelovoj i ostalim političarima „da se svinjskoj kolenici iz njihove kuhinje više ne nadaju“.

Vlasnici „Stalnog predstavništva“ smatraju da su ugostiteljski objekti u Nemačkoj uradili dosta toga kako bi mušterije i osoblje bili što više zaštićeni od mogućeg prenošenja zazaze.

„Šutgarter cajtung“ piše da podaci pokazuju da je veoma mali broj ljudi zaražen u restoranima, ali da je uprkos tome na udaru novih mera u Nemačkoj industrija koja zapošljava oko dva i po miliona ljudi.

Zabrana „prilaska svinjskoj kolenici“ odnosi se do daljnjeg i na gradonačelnika Berlina Mihala Milera i druge predstavnike vlasti koji su uživali u specijalitetima restorana i paba popularnog među političarima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.