Čuveni džez pijanista raznosio pice,pogurao auto i pao mrtav

RIM – Adriano Urso pijanista iz Rima, veoma poznat u krugovima ljubitelja dzez muzike, preminuo je od srčanog udara, piše dnevni list “Il Koriere dela sera”.

Neobično u ovom gubitku i u vreme kada su dnevne žrtve kovida19 stotine Italijana, je da je Urso, muzičar sa diplomom prestižnog konzervatorija “Virdzilio”, ostao bez posla upravo zbog pandemije kovida19. Tako je i on, na indirektan način, žrtva korona virusa.

Da bi zaradio za život ovaj mladi pijanista (40 godina) je počeo da radi kao „rajder“. Tako u Italiji zovu one koji raznose hranu po kućama, na biciklu, motoru ili autom. To je posao koji je porocvetao od kako je na snazi vanredno stanje zbog pandemije korona virusa.

Naime barovi i restorani, picerije i poslasticarnice imaju ograničeno radno vreme do 18 sati, a nakon toga mogu samo da ispručuju hranu na kućnu adresu.

Umetnik je upravo to radio za dansku onlajn kompaniju “Dzast it”, raznosio je svojim autom narudzbine.

Kako piše list, njegov automobil se zaustavio prilikom dostave, Urso je pokušao da uz pomoć prolaznika pokrene auto kada je iznenada pao mrtav.

Italijansko udruženje muzičara “Il Mondo del dzez” (Svet Dzeza) je povodom iznenadne smrti svoga člana napisalo kako njegovom smrću svet muzike gubi neprikosnoven autoritet u domenu dzez muzike”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.