U trendu

Da li je Diznijev film „Zlatokosa i razbojnik“ predvideo koronavirus? (video)

Diznijevi fanovi tvrde da imaju dokaze da je ovo ostvarenje predvidelo sadašnju pandemiju.

Najnoviji klasik kojem su učitana drugačija značenja je Diznijev film “Zlatokosa i razbojnik“ (Tangled) iz 2010. temeljen na poznatoj bajci o princezi Rapunzel. Diznijevi fanovi tvrde da imaju dokaze da je ovo ostvarenje predvidelo sadašnju pandemiju.

Da vidimo kako.

Tviter gori od komentara o detaljima filma

„Guglajte ime sela u kojemu je Rapunzel zatvorena (u karantin). Uradite to!“ piše jedan od fanova, dok drugi predlažu da se koronavirus nazove Rapunzel ili Tangled kako glasi originalno ime filma.

Tangled je priča o ženi zatvorenoj u dvorcu u gradu Korona

Glavni razlog zbog čega su fanovi napravili ovoliku frku leži u radnji filma koji govori o ženi imena Rapunzel zatvorenoj (u karantinu) u izmišljenom gradu koji se zove Korona. I zbog toga neki od pokretača ove najnovije teorije zavere tvrde da film predviđa pandemiju, prenosi Kliks.ba

Ovo nije prvi film za koji fanovi tvrde da je predvideo koronavirus

Hit-film „Simpsoni“ iz 2007. godine imao je mnogo aspekata koji su, kako se čini, predviđali pandemiju koronavirusa: gostovanje Toma Henksa, zatvaranje Springfilda zbog krize javnog zdravstva, pokušaji savezne vlade da umire građane…

U filmu je Rapunzel zatvorena u Koroni zbog problema koji se ne odnosi na zdravlje

Uprkos tvrdnjama da film predviđa koronavirus, pažljiviji pogled na Diznijev film otkriva da je Zlatokosa zarobljena u dvorcu u Koroni zbog stvari koja nema nikakve veze sa zdravljem. Tačnije, bila je zaključana jer njena duga kosa ima „čudesnu moć isceljenja“, a šišanje kose joj je oduzima. Da bi zaštitila svoju kosu i kraljevstvo Korone, njena majka, dobroćudna veštica, zaključala je Zlatokosu.

Sve je ovo samo velika slučajnost?

Ako pažljivije pogledate film, videćete da nema nikakve veze s pandemijom, naravno. Štaviše, bilo kakve sličnosti između filma (kao što je ime grada Korona – što na latinskom znači „kruna“ i zvuči kao generičko ime za „kraljevstvo“) i trenutnog stanja stvari ne postoje. Ova priča nije teorija zavere, već teorija zabave!

Pogledajte šta Zlatokosa radi u „karantinu“, možda dobijete neku ideju.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.