Danas sednica Skupštine grada Beograda

BEOGRAD – Sednica Skupštine grada Beograda, poslednja u ovoj godini, biće održana danas, a pred odbornicima će se, između ostalog, naći više urbanističkih planova.

Među njima je i plan detaljne regulacije dela Makiškog polja na teritoriji opštine Čukarica kojim je, između ostalog, predviđena izgradnja stambenih, komercijalnih i privrednih objekata, kao i depoa budućeg metroa.

Taj plan je u prethodnom periodu izazvao najviše pažnje javnosti oko toga da li urbanizacija koja je njime predviđena ugrožava vodosnadbevanje.

Na dnevnom redu su i Predlog plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine i Predlog plana detaljne regulacije dela područja između Ugrinovačke, Bačke ulice i Novosadskog puta.

Raspravljaće se i Predlogu plana detaljne regulacije za područje zapadno od Ulice Bahtijara Vagabzade, Predlogu plana detaljne regulacije fabrike kartona „Umka“, kao i o Predlogu plana detaljne regulacije za deo objekata sistema vodosnabdevanja sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac za naselja Vrčin, Grocka, Begaljica, Mala Ivanča, Dražanj, Umčari, Pudarci, Kamendol i Brestovik.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu plana detaljne regulacije za kompleks RATEL-a u Dobanovcima, kao i o predlozima o izradi nekoliko planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju direktora, v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama, kao i predlozi rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u određenim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana u Sava centru, uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje o preventivnim merama za sprečavanje širenja korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.