U trendu

Deca ruskog oligarha ne veruju da je njihov otac izvršio samoubistvo, tvrde da je ubijen

Dvojica sinova „ruskog barona“ uglja koji je pronađen mrtav u svojoj privatnoj teretani sumnjaju da je njihov otac ubijen.

Ruski milijarder Dmitrij Bosov i otac petoro dece, pronađen je mrtav u svojoj kući u moskovskom predgrađu, a zvaničnici kažu da se radi o samoubistvu. Bosovo telo pronašla je njegova druga supruga Katerina.

Izvori lista „Kommersant“ rekli su da je supruga biznismena, kojoj je prestao da odgovara na pozive i poruke, posumnjala da nešto nije u redu. Vraćajući se kući, zajedno sa čuvarem pogledala je snimke nadzornih kamera i videla kako Bosov ulazi u njihovu teretanu. Vrata su bila zaključana iznutra.

Našli su njegovo telo, a navodno mu je pištolj bio u ruci. Nije ostavio oproštajnu poruku.

Međutim, njegovi punoletni sinovi pozvali su na detaljnu istragu kako bi se utvrdilo da li je reč o ubistvu, piše list „Moskovski Komsomolets“.

Bosov, koji je pre sedam meseci iskeširao 30 miliona dolara za luksuznu vilu na Beverli hilsu, bio je umešan u nekoliko poslovnih afera u Rusiji i Americi.

Poznato je da je Bosov, koji se često hvalio da će živeti 100 godina, nedavno postao opsednut bezbednošću svoje dece, piše „Dejli majl“.

Njegova najmlađa ćerka koja ima samo dve godina, zvezda je Instagrama gde ima više od 300.000 pratilaca i gde je predstavljena kao „bogato dete sa Beverli Hilsa“.

Bosovovi stariji sinovi, Artiom (29) i Anton (24) zabrinuti su zbog sumnjivih okolnosti pod kojima je njihov otac preminuo. Njihovu zabrinutost, kako se čini, deli i ruski Istražni komitet koji za sada smrt tretira kao „sumnjivo samoubistvo“.

Izvor blizak porodici opisao Bosova kao čoveka koji je „uvek učestvovao u životima svoje porodice i koji je brinuo o njima na svaki mogući način“.

– Nemoguće je da je želeo ovako da ode – dodao je izvor.

Predsednik Nacionalnog odbora za borbu protiv korupcije Kiril Kabanov reko je da se ne veruje da se tako „bogata i uspešna osoba ubila“.

Nakon što se pročulo za smrt milijardera, otkriveno je da je Anatolj Bikov, njegov poslovni partner sa kojim je sarađivao devedesetih godina, uhapšen pod sumnjom da je naručio dva ubistva. Veruje se da je Bosov bio pozvan da svedoči protiv Bikova.

Bosov je bio glavni akcionar i predsednik upravnog odbora grupe Alltek, koja kontroliše proizvođače uglja „Sibantracit“, „VostokUgol“ i druge kompanije.

Prema listi Forbsovih milijardera, Bosov je bio 86. najbogatiji Rus, a njegovo bogatstvo se procenjuje na 1,1 milijardi dolara.

Međutim, zbog pandemije korona virusa, Bosovovi poslovi nisu bili u dobroj formi. Radi se o privatnim kompanijama koje ne objavljuju javno podatke, ali ruski mediji pišu da cene antracita padaju, a da se zalihe samo gomilaju i da nema ko da ih kupuje.

Novinska agencija RBK citirala je Bosove poznanike kako kažu da su njegovi poslovi bili u problemima još od početka godine, kada je počeo da rasprodaje imovinu i otpušta zaposlene.

Početkom prošlog meseca, Bosov je otpustio svog partnera u kompaniji za ugljen VostokUgol, Aleksandra Isajeva, zbog navodne zloupotrebe položaja i pronevere. Isajev je podneo tužbu za klevetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.