U trendu

“Deca u Novom Pazaru se zarazila preko domina“

Tri slučaja zaraze korona virusom kod dece zabeležena su u Novom Pazaru, saopštio je danas Meho Mahmutović, direktor bolnice u tom gradu. Neka deca zarazila su se preko domina, igre koju su igrali sa osobom koja je došla iz inostranstva.

Kako je rekao, u jednom slučaju, majka dvogodišnjeg deteta koje je zaraženo, negativna je na koronu.

– Trenutno imamo 22 obolelih, pozitivnih, po onome što smo dobili od kolega, imamo veliki broj drugih kontakata, do kraja nedelje će se očekivati veliki broj pozitivnih i svi koji budu pozitivni moraće da budu na bolničkom lečenju – rekao je Mahmutović.

– Ono što je počelo da se širi mrežama, a to je slanje na Sajam, a svi oni koji su tamo upućeni treba da budu srećni. Ti ljudi su možda dobrog stanja, ali su veliki rizik za sve ostale. Može za dva sata da dođe do pogoršanja. Te bolnice su napravljene kao centri gde borave lica koja nisu u tako teškom stanju. Oni su potencijalni bolesnici, ako je danas dobar, za dva, tri dana, može da se pogorša – rekao je Mahmutović.

Kako je istakao, u Novom Pazaru imaju situaciju da je majka negativna, a dete od dve godine pozitivno.

– Moraju sugrađani da poštuju reč lekara, sada niti je trenutak niti je vreme za nepoštovanje mera, ugrožavate sve, ugrožavate najbliže i ceo sistem. Verujte u sistem Srbije, mnogo ozbiljnije zemlje se teško nose sa ovim. Na našu sreću, naš sistem je očuvan, poštujemo odluku struke. Nijedan grad u Srbiji, nijedna bolnica, ne može samostalno da donosi odluke. Ceo zdravstveni sistem funkcioniše po istom algoritmu i svi zajedno izlazimo kao pobednici – rekao je Mahmutović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)