U trendu

Devojčica (16) preminula usled korona virusa, nije imala drugih zdravstvenih problema

Devojčica iz Francuske bez ikakvih pridruženih bolesti preminula je usled korona virusa i postala najmlađa žrtva pandemije u Francuskoj.

Džuli A. imala je svega 16 godina. U sredu je u bolnici u Parizu preminula usled respiratornih problema izazvanih korona virusom. Od simptoma, pre nedelju dana pojavio joj se blag kašalj.

– Moramo da prestanemo da govorimo da je virus opasan samo za starije – kaže za francuske medije njena sestra, Manon, dodajući da niko nije nedodirljiv.

– Džuli je imala samo blag kašalj koji se pojavio prošle nedelje. Pogoršao se u toku vikenda kada je prešao u produktivni kašalj i otišla je u ponedeljak kod lekara opšte prakse. On joj je dijagnostikovao respiratorne probleme. Pre ovoga nije imala nikakve zdravstvene smetnje – kaže neutešna sestra, dodajući da su devojčici otkazala pluća i da su lekari dali sve od sebe da je spasu, ali pomoći nije bilo.

Džuli će, kaže medijima Manon, biti sahranjena u ponedeljak, a na sahrani će, prema propisima, biti najviše desetoro ljudi.

(Blic Žena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.