Djerlek: Biće dosta polemike na Kriznom štabu, neće se govoriti o policijskom času

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je da će na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa danas „biti dosta polemike“ o merama koje treba da budu donete, i pozvao gradjane da izbegnu svaki medjusobni kontakt koji nije neophodan.

„Mere su počele da daju rezultate ali nas čeka vrlo ozbiljan izazov – proslava Svetog Nikole, dolazi Božić, Nova godina, gde će biti mnogo kontakata“, rekao je Djerlek za TV Pink.

Kako je naveo, bitno je da gradjani Srbije znaju da neće biti govora o policijskom času ili uvodjenju vanrednog stanja.

„Zaista će biti velika odgovornost na Kriznom štabu da se donesu prave odluke koje će zaštiti zdravlje gradjana, što je broj jedan, ali se mora voditi računa da li će mere ugroziti životni standard gradjana“, rekao je Djerlek na pitanje da li će biti ublažene mere.

On je naveo da je epidemiološka situacija vrlo ozbiljna i opasna, a šta će se dešavati u naredne tri, četiri nedelje, zavisi od toga kako će se gradjani ponašati za vreme predstojećih praznika.

„Ako to ne shvatimo ozbiljno, poslediće ćemo videti odmah posle Nove godine“, rekao je Djerlek.

On je naveo da će sutra biti otvorena kovid bolnica u Kruševcu, koja je uz bolnicu u Batajnici, došla „u pravi čas jer je zdravstveni sistem prenapregnut do krajnjih ivica“.

Napominjući da je „vakcina spas, a korona zlo“, on je poručio onima koji ne veruju u opasnost epidemije da se „okanu teorija zavare“.

On je rekao i da vakcina nije „čarobni štapić“ i da će i posle vakcinisanja gradjani morati da nose maske i drže fizičku distancu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.