U trendu

Đoković: Nadam se mečevima pred publikom, stiže i Zverev

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je srećan što će imati priliku da igra pred domaćom publikom i da će sav prihod od regionalnog turnira „Adria Toura“ ići u humanitarne svrhe.

„Izuzetno sam srećan i uzbuđen što ću imati priliku da igram pred domaćom publikom i što ću imati priliku da putujem po regionu. Turnir je humanitarnog karatera i svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će u humanitarne organizacije. Moja fondacija će biti jedna od vodećih organizacija, a teniseri koji dolaze izabraće gde će da uplate donaciju“, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Beogradu.

Đoković je istakao da je pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova, učešće potvrdio i Aleksander Zverev. Tim će igrati samo u Beogradu, Zverev i u Hrvatskoj, a Dimitrov još i u Crnoj Gori“

„Svi teniseri dolaze besplatno, zbog mog odnosa s njima i humanitarnog karaktera. Stavili su sebe na raspolanje. Presrećan sam što ću imati mogućnost da ih ugostim u svom gradu i svom klubu. Do 13. juna će se pravila verovatno izmeniti i nadam se da ćemo imati publiku“, rekao je Đoković.

Srpski as rekao je da će se 100 odsto igrati u Beogradu i Zadru, ali da lokacije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Banjaluka) još nisu potvrđene.

„Lično želim da tamo igramo, ali zbog kasnog početka organizacije, te dve lokacije još nisu sigurne, ali radimo na tome. Imamo saradnju sa lokalnim federacijama, koji će organizovati turnire za mlađe i nižerangirane igrače i ko osvoji, igraće sa nama tokom vikenda. Razmatramo mogućnost da imamo i ženske mečeve. Nemamo dovoljno resursa i ljudi da organizujemo sve ovako i za dame. Pored toga, imamo želju da igramo dublove, miks dublove, dublove sa legendama sporta kao što je Goran Ivanišević. ITF još ne dozvoljava dublove, ali videćemo“, istakao je Đoković.

Đoković je naveo i da je dosta trenirao tokom pauze zbog pandemije korona virusa i da u dobroj formi dočekuje „jadransku turneju“.

„Imao sam priliku da treniram svaki dan jer smo imali teniski teren u dvorištu. To nisam objavljivao da ne bih izazvao bes drugih tenisera. Radio sam na tvrdom terenu, od skoro i na šljaci. Dobro se osećam. Dosta sam radio. Neizvesno je kada ćemo ponovo igrati, ali na ovu turneju gledam ozbiljno. Dolaze svetske zvezde, želim da ponesu pozitivne utiske. Stalo mi je mnogo. Međunarodna takmičenje se neće nastaviti pre 1. avgusta, posle toga imam vremena da se pripremim za beton i nastavak sezone“, zaključio je Đoković.

Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC „Novak“ (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).

Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju 5. jula, gde će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.