U trendu

„Domovina se brani lepotom“: Ljubivoje Ršumović recituje svoje snažne stihove

Pesma našeg poznatog pesnika Ljubivoja Ršumovića „Domovina se brani lepotom” postala je nezvanična himna aktuelnih eko-protesta.

Širom društvenih mreža deli se video Ršumovića kako recituje svoje davno napisane, a možda nikad relevantnije stihove: „Domovina se brani rekom, i ribom u vodi, i visokom tankom smrekom, što raste u slobodi“.

Pesnik je nakon svoje borbe s koronavirusom otpušten iz bolnice 23. novembra, a nakon toga je na na svom sajtu i društvenim mrežama recitovao svoju čuvenu pesmu, koja je postala i nezvanična himna protesta.

„Domovina se brani lepotom, i čašću i znanjem, domovina se brani životom, i lepim vaspitanjem“ – snažna je poruka Ršumovića kojom se vode protestanti koji se zalažu za osnovna ljudska prava i slobode, a to su čista voda i vazduh.

Na internetu se pojavila i fotografija zbog koje su mnogi pomislili da je na blokadi bio i Ljubivoje Ršumović. Međutim, slika pesnika ipak potiče iz 2019. godine, kada je bio na protestu protiv MHE ispred Filozofskog fakulteta.

„Ne dam moju reku za tvoju hipoteku“, bio je divan stih koji je veliki Ršumović nosio na transparentu u januaru 2019. godine, na protestu protiv MHE u Beogradu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar