U trendu

Doskočili merama: Uz markiranu odeću prodaju toalet papir (video)

Modna prodavnica Blum-Jant, koja se nalazi u Nemačkoj, počela je da prodaje toalet papir i druge neophodne artikle, kako bi uprkos merama koje je nemačka vlada donela u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa, mogla da nastavi sa radom.

Vlasnik butika Marsel Jant pričao je o promenama u modnoj kući Blum-Jant nakon što je radnja ponovo otvorena kao „prodavnica toalet papira“.

– Kao prodavac, uvek pokušavate da svoje proizvode optimizujete na ekonomski način, pa smo uradili analizu tržišta i otkrili da je glavni proizvod koji se koristi tokom epidemije u Nemačkoj toaletni papir –  objasnio je Jant i dodao:

– Kao prodavnica odeće, morali smo da se zatvorimo i jedini način da nastavimo sa poslovanjem bila je reorganizacija asortimana. Neprioritetne prodavnice zatvorile su vrata za kupce nakon što je u pokrajini Baden-Virtemberg, tri dana zaredom, broj novozaraženih korona virusom bio preko 100 na 100.000 stanovnika – izjavio  je vlasnik.

Podsećamo, Nemačka produžava restrikcije na još mesec dana i uvodi još neke stroge mere tokom pet dana uskršnjih praznika u nastojanju da zaustavi širenje koronavirusa. U te mere se, između ostalog, ubrajaju i stroga ograničenja kontakta, zatvaranje ugostiteljskih objekata, sportskih i institucija kulture, kao i ograničenja putovanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.