U trendu

„Dozovite se pameti, neće biti dovoljno lekara da vam pruže pomoć“

„Dozovite se pameti, nemamo dovoljno lekara da vam pruže pomoć. Zdravstveni sistem je prenapregnut, blago rečeno“, upozorio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako je istakao, kapaciteti su popunjeni skoro do maksimuma.

– Svakog dana pokušavamo da dodatnim kapacitetima primimo sve pacijente, ali morate da shvatite da tome ima kraja. Ne možemo da pravimo bolnice za jedan dan i niko nema toliko lekara koji mogu u kontinuitetu toliko da rade kao naši lekari koji su opterećeni do maksimuma. Oni imaju svoje strahove i porodice. Najteže je svima njima kad upućuju apele da se ljudi dozovu pametni, jer neće biti dovoljno lekara da vam pruže adekvatnu pomoć – istakao je pokrajinski sekretar.

On je dodao da se zdravstveni radnici maksimalo trude, te da ovo nisu laki pacijenti, te da je njima potrebna 24-časovni nadzor, a leka nema.

– Mi vam s obraćamo u njihovo ime – morate nam svima pomoći da bi zdravstveni sistem izdržao. Mi možemo otvarati hiljadu Arena, sajmova, ali nema tu ko više da leči. Jedina šansa nam je preventiva, prevencija i da svi poštujemo šta struka traži. Po svim proračunima u 7 do 10 dana bi ova uzlazna linija počela da pada – istakao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.