Dr. Lukšsić pozvao građane da se uozbilje

ZAGREB – Ivica Lukšić, šef zagrebačke kovid bolice, pozvao je građane da se, kako je poručio, „uozbilje da bi preživeli zimu“.

Lukšić je gostujući na zagrebačkoj TV N1rekao da situacija u zdravstvenom sistemu nije tako dramatična i da je „pred pucanjem“, jer je mobilizovan blagovremeno, ali je upozorio da je s povećanjem broja novozaraženih „važno da se svi uozbilje“.

„Celi bolnički sistem je mobilizovan i važno ga je sačuvati da bi svi građani i bolesnici mogli biti zbrinuti, kada zareba“, rekao je Lukšić.

Upitan da li porodilje u Zagrebu imaju razlog za brigu s obzirom na proboj virusa u Kliniku za ginekologiju KBC-a „Sestre milosrdnice“, rekao je da imaju alternativu, ali da „i ona sutra može biti u problemu, stvari se mijenjaju dinamično“.

„Ovu krizu možemo izneti svi zajedno kao društvo. Važno je sačuvati zdravstveni sistem od ovakvih situacija“, upozorio je Lukšić i istakao da Hrvatska ima ograničene ljudske resurse i da je u krizu sa korona virusom ušla s puno problema.

„Naš (sistem) je zaostao u reorganizaciji i ušao s brojnim problemima od ranije. Ministarstvo čini sve da se situacija popravi, ali pojedini delovi sistema biće prenapregnuti, rekao je Lukšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.