U trendu

Dr Tiodorović vidno potresen na konferenciji (video)

„Očekujemo da će ova nedelje biti teška, kao i sledeća, doći će do porasta“, rekao je vidno potreseni epidemolog Branislav Tiodorović.

“Moramo da shvatimo da ako se ne pridržavamo onoga što je propisano. Svako na svom radnom mestu mora da koristi zaštitnu opremu i mora da bude svestan da time što to ne radi ugrožava sebe, a i druge”, naglasio je Tiodorović.

On je posebno naglasio da svi koji dođu iz inostranstva moraju, i ako su potpuno zdravi, da idu u karantin.

“Apelujem na građane i na političare, ostavimo sada stvari koje nisu u vezi sa virusom”, rekao je epidemiolog Tiodorović i naglasio da to nije politička izjava već apel.

Poznati doktor je bio vidno potrešen, pa je u jednom trenutku bio na ivici suza.

Epidemiološka slika Niša je ozbiljna, rekao je za RTS epidemiolog Bratislav Tiodorović i napomenuo da pored 40 obolelih, ima još 300 građana koji su sa njima bili u kontaktu i koji su pod nadzorom.

Za sada su u Nišu zvanično potvrđena 2 smrtna slučaja od korone, a grad je drugo žarište u Srbiji i jedan za koji se, kako je rekla savetnica predsednika Srbije, razmatraju strože mere i zatvaranje.

Od ukupnog broja obolelih, kaže Tiodorović, njih 17 je u bolnici, a čak osmoro na respiratoru.

Takođe, 11 zdravstvenih radnika ima infekciju virusom korona, ali je niški epidemiolog rekao da iz njihovih kontakata nema zaraženih.

Još juče je Niš, pored Beograda i Valjeva, označen kao žarište koronavirusa, a u naredna 24 sata znaće se da li će u ovim mestima mere države biti rigoroznije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.