U trendu

Dramatično: Na kruzeru „zarobljeno“ više od 1.500 ljudi, umrla 4 putnika, 130 ima simptome

Kruzeru, ukotvljenom na obalama Paname na kojem je umrlo četvoro putnika, a 130 ima simptome nalik gripu, među kojima je najmanje dvoje obolelih od korona virusa, biće odobreno da nastavi put kroz Panamski kanal, saopštile su vlasti.

Holandsko-američki brod dug 238 metara, MS Zaandam, sada će moći da nastavi put ka Floridi, ali niko od putnika ili posade ne sme da se iskrca na tlo Paname, prenosi Rojters.

„Panama garantuje da će obezbediti neophodne sigurnosne mere putnicima i posadi, ali im vlasti zabranjuju da se iskrcaju na obalu“, saopštila je vlada Paname.

Kruzeru, koji je u vlasništvu Carnival Corpa, prvobitno je bio zabranjen prolaz kroz Panamski kanal zbog sanitarnih propisa.

Na brodu, koji se vraćao sa krstarenja po Južnoj Americi, nalazi se 1.243 putnika i 586 članova posade, kao i četiri lekara i četiri medicinske sestre, navode organizatori putovanja.

Putnici bi trebalo iz Floride da se vrate u Roterdam, a da li će moći da nastave put zavisiće od toga da li mogu da odgovore negativno na četiri pitanja: da li su tokom proteklih deset dana kašljali, osećali umor i groznicu i da li imaju temperaturu, rekao je jedan od putnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.