Društvo novinara HR osudilo bahato ponašanje premijera

ZAGREB – Hrvatsko društvo novinara (HND) ocenilo je skandaloznim ponašanje premijera Andreja Plenkovića koji se, kako kažu, po ko zna koji put „bahato obrušio“ na novinare i medije sugerišući im šsta bi i kako trebalo da rade.

„Premijer je konferenciju za novinare održanu u sredu na kojoj je (…) predstavljen plan za vakcinisanje protiv korona virusa, ponovo iskoristio za deljenje lekcija novinarima i medijima o tome kako bi trebalo da izgleda uređivačka politika njihovih medija u kampanji imunizacije“, navodi se u saopštenju HND, prenela je Hina.

Podseća se da je Plenković na toj konferenciji spomenuo uređivačk politiku N1, HTV-a, Nove TV i RTL-a i pritom, kako se navodi, u svakoga od novinara tih medija uperio kažiprst uz reči: „Što više suvislih ljudi bude u etru, to će se više ljuti akcinisati. Manje košta PR nego smrt od kovida“.

Hrvatsko društvo novinara u saopšteju podseća premijera Plenkovića da u njegovom opisu posla, kako se navodi, nije da bude glavni urednik hrvatskih medija.

Dodaje se i da Plenkoviću, kako kažu, ovo nije prvi bahati ispad prema kolegicama i kolegama, kao i da se još sećaju njegove optužbe za „hibridno ratovanje“. „Ovakvo ponašanje smatramo neprihvatlivim i prvog čoveka vlade podsećamo da je mešanje u rad medija u pristojnoj državi nedopustivo“, navodi se, između ostalog, u saopstenju HDN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.