Država pomaže privredi, radnici ne smeju da ostanu bez posla

BEOGRAD – Novi paket pomoći koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić značajan je pokazatelj da država nastoji maksimalno da pomogne u okviru svojih mogućnosti privredi i sektorima koji su najteže pogođeni epidemijom korona virusa, izjavila je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Kaže da će pomoć kompanijama koje imaju više od milion zaposlenih sačuvati radna mesta, ali i obezbediti ekonomsku stabilnost za veliki broj građana, navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Vitalnost privrede, likvidnost kompanija, sprečavanje zatvaranja fabrika i poslovanje bez otpuštanja radnika, uspeli smo da obezbedimo zahvaljujući adekvatnom reagovanju države i paketima podrške, ističe ministarka.

„Zajedničkim radom ćemo prevazići sve izazove koji su pred nama. Uz odgovorno postupanje sigurna sam da ćemo uspeti da dan posle korona virusa dočekamo sa što manje posledica“, rekla je Atansković.

Istakla je da se resor kojim rukovodi aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u Srbiji, kao i da je u budžetu za podsticaj privredi ove godine izdvojeno 17,6 milijardi dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.