Džez kontrabasista Avišaj Koen 23. aprila u Beogradu

BEOGRAD – Koncert jednog od svetskih džez miljenika, izraelskog kontrabasiste Avišaja Koena, biće održan 23. aprila u Kombank dvorani, najavili su iz Beogradskog džez festivala.

Koncert će biti Koenov treći nastup u Beogradu, ali i treći pokušaj od početka pandemije koronavirusa da ovog izuzetnog umetnika ponovo ugostimo: koncert sa Triom prvobitno je bio najavljen za april, a potom za decembar 2020. godine, kao BDŽF program plus.

Oba puta je odložen zbog nepovoljnih epidemioloških okolnosti i poteškoća sa međunarodnim putovanjima.

Novi termin održavanja koncerta Avišaj Koen Trija je petak, 23. april 2021. u Kombank dvorani, sa početkom u 19 časova.

Ulaz na koncert biće moguć samo sa ulaznicama sa novim datumom, a zamena se može izvršiti na Ticket Vision Blagajni u Domu omladine Beograda, najkasnije do 22. aprila 2021.

Izraelski kontrabasista, pevač i kompozitor Avišaj Koen spada među džez zvezde koje je domaća javnost upoznala na Beogradskom džez festivalu kada su još bile u usponu.

Prvi put nas je oborio s nogu na Kolarcu 2007. godine, kada je tek kretao u globalni muzički „osvajački pohod“.

Potom se vratio pred srpsku publiku kao jedan od najpopularnijih džezera 21. veka i najveća zvezda Beogradskog džez festivala 2016. godine, okupivši preko dve hiljade ljudi na koncertu u Velikoj dvorani Sava Centra.

Na predstojećem beogradskom koncertu predstaviće nam svoj novi, sedamnaesti po redu, album „Arvoles“ i to u novoj trio postavi koju čine izuzetni mladi talenti: azerbejdžanski pijanista Elčin Širinov (Elćin Shirinov) i izraelska bubnjarka Roni Kaspi, koja sa svega 20 godina života ima već 14 godina muzičkog iskustva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.