Džonson: Podrška kapetanu Muru koji se bori sa Kovid 19

LONDON – Britanski premijer Boris Džonson pružio je podršku britanskom veteranu, kapetanu Tomu Muru, koji je sakupio skoro 40 miliona funti za Nacionalnu zdravstvenu službu Velike Britanije, nakon što je ovaj stogodišnjak primljen u bolnicu sa kovid-19.

„Nadahnuli ste celu naciju i znam da je želja svih da se potpuno oporavite“, napisao je Džonson na Tviteru.

On je naglasio i da su njegove misli s Murom i njegovom porodicom u ovom teškom trenutku, prenosi Rojters.

Mur je sakupio skoro 40 miliona funti za Nacionalnu zdravstvenu službu Velike Britanije, u humaniranoj akciji koju je započeo aprila prošle godine.
On je tada u hodalici napravio 100 krugova od 25 metara po svom dvorištu u gradiću Marstom Moretejn u Bedfordširu, u turama od po 10 krugova, uoči svostotog rođendana koji je proslavio 30. aprila.

Njegova ćerka Hana Ingram-Mur rekla je u nedelju daje njen otac primljen u bolnicu, da se poslednjih sedmica lečio od upale pluća, a prošle nedelje je bio pozitivan na kovid-19.

Britanska štampa takođe je pružila podršku Muru koji je oborio dva Ginisova rekorda, a odlikovala ga je i kraljica Elizabeta, kao i brojni javni radnici, fudbaleri i umetnici.

„Molite se za Toma“, pisalo je na naslovnoj strani tabloida San, a tu poruku poslali su i drugi britanski listovi koji su takođe objavili fotografije i priče o Muru.

Poruke podrške stigle su od engleske fudbalske reprezentacije i glumca Majkla Bola, sa kojim je kapetan Tom otpevao „Nikad nećeš šetati sam“ (You’ll Never Walk Alone“) uživo u jutarnjem programu BBC-ja.

Britanija trenutno imunizuje sve svoje starije stanovništvo protiv korona virusa, ali Mur još nije primio vakcinu za Kovid -19 jer se lečio od upale pluća, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.