U trendu

Egipat ukida ograničenja, radnje i restorani rade normalno

KAIRO – Egipat će ukinuti ograničenja uvedena ranije ovog meseca kako bi se suzbilo širenje korona virusa, uključujući rano zatvaranje prodavnica i restorana, od 1. juna, saopštila je egipatska Vlada.

Prema prethodnim merama, uvedenim 6. maja, prodavnice, tržni centri i restorani morali su da se zatvore do 21 sat nakon porasta zaraza, navodi Rojters.

Kao deo svojih napora da spasi sektor turizma, zemlja je dovršila vakcinaciju radnika u svim hotelima u provincijama Južnog Sinaja i Crvenog mora i planira da vakciniše sve stanovnike dva odmarališta Hurgada i Šarm el Šeik, saopštio je u danas kabinet.

Prihod od turizma, važan izvor deviza za Egipat, opao je za 70 odsto u 2020. godini zbog pandemije korona virusa.

Turizam obično čini do 15 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Egipat je optimističan u pogledu prihvatanja više posetilaca ove godine, čiji se broj od januara neprekidno povećava na oko pola miliona turista mesečno, rekao je ministar turizma i starina Haled El-Enani u maju za Rojters.

Egipat je zvanično potvrdio 260.659 slučajeva korona virusa, uključujući 15.001 smrtni slučaj. Međutim, zvaničnici i stručnjaci kažu da je stvarni broj infekcija daleko veći.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.