U trendu

EMA procenjuje primenu Fajzerove vakcine kod dece

BRISEL – Evropska agencija za lekove (EMA) saopštila je danas da je počela procenu zahteva Fajzera i Bionteka da se njihova vakcina primenjuje i na decu od 12 do 15 godina.

Reč je o proširenju odobrenja za korišćenje njihove vakcine, a EMA će obaviti procenu podataka koje su dostavili Fajzer i Biontek po ubrzanom postupku, te se očekuje da će odluku doneti u junu, osim ako ne budu potrebne dodatne informacije, navodi se u saopštenju agencije, prenosi AP.
Fajzer i Biontek potvrdili su u petak da su Evropskoj agenciji za lekove (EMA) podneli zahtev za proširenje primene njihove vakcine protiv koronavirusa na decu starosti od 12 do 15 godina,a ranije ovog meseca podnele su sličan zahtev regulatornom zdravstveom telu u SAD za svoju vakcinu, koja je već odobrena za upotrebu kod ljudi starijih od 16 godina i u Americi i u Evropskoj uniji.
Njihov zahtev se zasniva na pozitivnim rezultatima iz kliničke studije u kasnoj fazi koja je obuhvatila 2.260 učesnika starosti od 12 do 15 godina, saopštile su kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.