U trendu

Endruz: Neizvesno ukidanje mera u Viktoriji u sredu

MELBURN – Premijer australijske države Viktorija Denijel Endrjuz poručio je danas da je još prerano za odluku da li će se mera petodnevnog zaključavanja zbog korona virusa završiti kako je planirano u sredu uveče, prenosi Rojters.

„Znaćemo više tokom narednih dana kada budemo imali više podataka, trenutno smo u boljoj situaciji , ali je prerano da bismo bili sigurni da se u sredu uveče mere ukidaju“, rekao je premijer Viktorije novinarima u Melburnu, navodi agencija.

Prema merama koje su na snazi od petka u ponoć , više od šest miliona stanovnika Viktorije mora da ostane kod kuće, osim za potrebe osnovne kupovine i posla, kao i zdravstvene nege i vežbanja na otvorenom.

Teniski turnir Australijan open, koji se trenutno održava u glavnom gradu države Melburnu do 21. februara, zabranio je prisustvo gledaocima do kraja zaključavanja.

Rojters prenosi da je Viktorija, druga najmnogoljudnija država u Australiji, prijavila danas samo jednu novu infekciju kovid-19, koja je povezana sa 17 slučajeva u nedavnom žarištu otkrivenom u hotelskom karantinu, u pitanju je majka trogodišnjeg deteta koje je dan ranije bilo pozitivno na testu.

Sa nešto manje od 29.000 slučajeva kovid-19 i 909 smrtnih slučajeva od početka pandemije, Australija je zahvaljujući zatvaranju granica i zaključavanju izbegla teže posledice ove bolesti, a ministar zdravlja Greg Hant najavio je danas da će nabavka vakcine koju su zajednički razvili Fajzer i Biontek započeti krajem februara, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.