Er Srbija u maju prevezla više od 100.000 putnika

BEOGRAD – Er Srbija je u maju prevezla najveći broj putnika u redovnom saobraćaju od februara 2020. godine, odnosno od perioda pre pandemije i obustave putničkog saobraćaja, saopštio je danas nacionalni avio prevoznik.

Precizira se da kada se uračuna i čarter saobraćaj, ukupan broj prevezenih putnika prošlog meseca premašuje 100.000, uz popunjenost kapaciteta za prevoz od 62 odsto.

Er Srbija ističe da uz prilagođavanje svoog poslovanja ograničenjima putovanjia tokom maja saobraćala do 30 destinacija u redovnom saobraćaju, a najviše letova je imala za Tivat, Podgoricu, Pariz, Moskvu, Njujork, Cirih, Istambul, Atinu, Amsterdam i Berlin.
„Imajući u vidu očigledne promene u potražnji, možemo reći da se situacija razvija u pozitivnom pravcu. Optimistični smo po pitanju oporavka avio saobraćaja u narednim mesecima, uz neizbežnu dozu opreza, jer još uvek postoje brojne neizvesnosti. Zahvaljujući našoj fleksibilnosti i brzim reakcijama na promene na tržištu, uspevamo da ostvarujemo rezultate koji su iznad proseka, čak i u trenutnim okolnostima”, izjavio je direktor komercijale i strategije u Er Srbiji Jirži Marek.

Kompanija je saopštila da je prošlog meseca zabeležen i rekordan broj poseta Premijum salonu srpskog nacionalnog avio prevoznika, koji je koristilo 2.329 putnika, što predstavlja rekord čak i kada se uzmu u obzir majski meseci u godinama pre pandemije korona virusa.

Precizira se da je Premijum salon tokom prošlog meseca u proseku posećivalo 75 putnika dnevno, dok 28. maj predstavlja rekordan dan kada je u Salonu boravilo 139 gostiju.

Radi poređenja, navodi se da je Premijum salon Er Srbije u maju 2019. godine posetilo 1.915, a u maju 2018. godine 2.052 putnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.