EVA Er: Pilotu koji je prekršio politiku Kovida preti otkaz

TAJPEJ – Pilot sa Novog Zalenda, koji se dovodi u vezu sa prvom tajvanskim slučajem lokalnog prenosa korona virusa posle 255 dana, mogao bi da izgubi posao, saopštila je tajvanska međunarodna aviokompanija EVA Er.

Kompanija navodi da će sazvatii istražni i disciplinski odbor koji bi mogao da preporuči da pilot dobije otkaz, ako se utvrdi da je prekršio mere kontrole u vezi sa korona virusom.

Prema navodima medija, neidentifikovani Novozelanđanin nije pružio potpune informacije tajvanskim vlastima za praćenje kontakata, nakon što je testiran pozitivno na korona virus.

Pilotu preti i novčana kazna vlade, prenosi CNN.

„Politika sprečavanja epidemije ne pravi razliku između rangova, a EVA Er zahteva da se osoblje međusobno nadgleda kako bi se primenile mere prevencije i prijavi kompaniji ako primeti bilo kakvo kršenje. Kompanija će kazniti one koji prekrše pravila, ako istraga potvrdi da je došlo do kršenja“, saopštila je kompanija.

EVA Er je navela da će nastaviti da sarađuje sa vlastima kako bi se poboljšale mere protiv pandemije i naglasila da je dezinfikovala letilicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.