FIBA: Prozori u novembru 2020. i februaru 2021. u balonima

ŽENEVA – Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odlučila je da se zbog pandemije korona virusa kvalifikacije za sva kontinentalna prvenstva igraju u “balonima”.

Uzimajući u obzir zdravlje i bezbednost igrača, trenera i zvaničnika, a na osnovu preporuke Medicinske komisije FIBA i Komisije za takmičenja FIBA, Izvršni komitet FIBA je u vezi predstojećih „prozora“ kvalifikacija za kontinentalna prvenstva u novembru 2020. i februaru 2021. doneo odluke da sve utakmice oba predstojeća „prozora“ treba da se igraju u „balonima“, umesto domaćih i gostujućih utakmica, uz saglasnost državnih zdravstvenih vlasti domaćina i u skladu sa FIBA zdravstvenim protokolima (uključujući PCR testiranje i kontrolisani ulazak u bezbedno okruženje u gradu u kome je takmičenje).

Svaki „balon“ sastojaće se od četiri ili osam timova (jedna ili dve kvalifikacione grupe), a domaćinima će se odlučivati na regionalnom nivou i biće određeni u narednom periodu.

„FIBA će svakodnevno nastaviti da prati situaciju sa pandemijom Covid-19 virusa i po potrebi slati dalje informacije u vezi sa FIBA takmičenjima“, navodi se u sopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.