U trendu

Fondacija prikuplja novac za školovanje sina poznatog vajara preminulog od korone

Fondacija „Ćale ovo je za tebe“ pokrenula je akciju prikupljanja novca za školovanje Vukašina Rajkovića, studenta prve godine Likovne akademije u Beogradu, čiji je otac Gradimir, vajar i član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), nedavno preminuo od posledica infekcije virusom korona.

Iz fondacije su naveli da je cilj akcije da prikupe 150.000 dinara, koliko košta godišnja školarina na Likovnoj akademiji.

Apelovali su na gradjane koji su u mogućnosti da doniraju sredstva, da to učine uplatom na tekuće račune fondacije, na brojeve računa 160-6000000837774-94 (dinarski), 160600000084152593 (devizni EUR) i RS35160600000084152593 (IBAN).

Fondacija je ranije prikupila 46.000 dinara za pomoć porodici Iličić iz Ripnja, koja ima petoro dece i za čije je potrebe nabavila osnovne namirnice i ogrev.

Fondacija „Ćale, ovo je za tebe!“ osnovana je u čast slikara Ljubiše Djurića, kako bi pomagala deci talentovanoj za umetnost koja nemaju uslova za školovanje i pružala pravnu pomoć obespravljenima.

Slikar i umetnik Ljubiša Djurić bio je član ULUS-a, SULUJ-a i udruženja francuskih umetnika „La maison des artistes“, a preminuo je u Zemunskoj bolnici od posledica virusa korona a njegov sin, Petar Djurić, koji je osnivač fondacije, tužio je tu zdravstvenu ustanovu zbog nesavesnog lečenja.

Petar Djurić postao je poznat posle javnog istupa na protestima u Beogradu koji su pokrenuti u julu zbog načina na koji vlast upravlja krizom tokom epidemije korona virusa, i kada su ga predstavnici vlasti zbog toga označili kao kriminogenu osobu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.