U trendu

Frum se povukao sa Tur d'Fransa zbog korona virusa

Britanski biciklista, četvtorostruki pobednik Tur d’Fransa Kris Frum povukao se danas iz ovogodišnje trke pošto je zaražen korona virusom.

Frum je jedan od trojice vozača koji nisu startovali u današnjoj 18. etapi, pošto su njihovi rezultati bili pozitivni na korona virus. Osim njega, odustali su Imanol Erviti i Damjano Karuzo.

Posle 17. etape Frum je bio 26. u generalnom plasmanu, sa sat i 27 minuta zaostatka za vodećim Dancem Jonasom Vingegardom. Otkako je imao težak udes 2019. godine, njegov najbolji rezultat je osvajanje trećeg mesta u 12. etapi prošle sedmice.

„Zaista sam razočaran što neću moći da dodjem do Pariza i završim ovaj Tur d’Frans. Ovo je izuzetno posebna trka za ekipu i mene, pošto sam ponovo počeo da ‘osećam noge’. Zahvalan sam svima na podršci tokom celog procesa. Sada idem kući, isključiću se nekoliko dana, a zatim ću se pripremati za Vueltu u Španiji“, rekao je Frum u video poruci, preneo je Skaj.

Frum je u dva navrata pobedjivao u Vuelti, 2011. i 2017. godine. Ove godine trka će se održati od 19. avgusta do 11. septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar