Gde Srbi najviše putuju u doba korone?

Ako ste mislili da će nas, Srbe, neko ili nešto zastrašiti da ne putujemo, prevarili ste se.

Čak ni cifra od preko 5.000 zaraženih koronavirusom dnevno, neke nije obeshrabrila da odlože kofer na neodređeno.

Međutim, iako volja postoji, ne postoji i mnogo destinacija koje možemo posetiti u doba korone jer naši državljani u mnogim zemljama imaju zabranu ulaska.

Kako saznajemo od pojedinih turističkih agencija najveća navala srpskih turista trenutno je na letovima za Hurgadu i Dubai.

– S obzirom na to da je za Dubai i za Hurgadu potreban samo negativan PCR test, naši putnici rado idu na ove destinacije. Temperatura u Dubaiju je idealna za ovo doba godine, kao i u Hurgadi i ljudi nesmetano odlaze na odmor na ove destinacije – tvrde iz turističkih agencija.

Osim ove dve destinacije, u jeku trećeg talasa koronavirusa u Srbiji, iz turističkih agencija tvrde da je i Turska i dalje aktuelna jer za ovu, nama prijateljsku zemlju, i dalje ne zahtevaju čak ni negativan nalaz PCR testa.

– Istanbul je i dalje otvorena za naše turiste, kao i Kapadokija jer ne samo da je Turska generalno jeftina, već ono što je ključno, uglavno ne traže negativan PCR test za ovi zemlju – dodaju iz agencija.

Ipak, turistički radnici sada najviše savetuju obilaženje destinacija unutar Srbije i ističu da imaju odlične ponude za zimovanje u našoj zemlji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.