U trendu

Godinu dana bio u komi, ne zna za pandemiju, a koronu imao dva puta

Tinejdžer iz Velike Britanije probudio se iz kome posle skoro godinu dana, nesvestan da u svetu vlada pandemija koronavirusa, iako je i sam dva puta u međuvremenu bio zaražen ovom bolešću.

Džozef Flavil (19) zadobio je povredu mozga nakon što ga je automobil udario u Engleskoj 1. marta 2020. godine, oko tri nedelje pre uvođenja prvog zaključavanja.

Njegova porodica tokom tog vremena uglavnom nije mogla da bude u njegovoj blizini zbog ograničenja uvedenih u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, a s njim su pokušavali da komuniciraju putem video veze.

“Džozef je počeo da pokazuje male znake oporavka, zbog čega smo oduševljeni. Sad znamo da može da nas čuje”, rekla je njegova tetka za Rojters.

Dodala je da Džozef trenutno komunicira putem treptaja, pri čemu jedan treptaj označava ‘da’, a dva ‘ne’. Od njegove nesreće, Velika Britanija zabeležila je gotovo četiri miliona slučajeva kovid-19 i više od 110 hiljada smrtnih slučajeva.

Njegova tetka je istakla da je pred Džozefom, koji se pre nesreće strastveno bavio sportom, još dug put oporavka i povratka u normalan život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.