U trendu

Grcka: Obaveštenja o suspenziji za nevakcinisane medicinare

ATINA – U Grčkoj su počela da stižu prva obaveštenja o suspenziji bez plate zdravstvenim radnicima koji odbijaju da se vakcinišu protiv korona virusa, te je Sindikat zaposlenih u javnim bolnicama (POEDIN) pozvao danas kolege da se vakcinišu.

„Apelujemo na sve naše kolege da zakažu termin za vakcinaciju, čak i u poslednjim danima“, navodi se u saopštenju sindikata, s obzirom da je rok za vakcinaciju zdravstvenih radnika zakazan za 1. septembar, ali zakazivanje termina za to, istekao je u sredu, prenosi list Katimerini.

Sindikat POEDIN je u saopštenju dodao da neće dozvoliti da njihove kolege izgube posao, a takođe je i najavio prekid rada u bolnicama od 10 do 15 časova u četvrtak, kao i skupove ispred Ministarstva zdravlja u Atini, dok sve ovo ukazuje na početak njihove protestne akcije.

Oni su takođe pozvali vladu da zamrzne ovu meru obavezne vakcinacije na nekoliko nedelja, saopštivši da je oko 2.000 zdravstvenih radnika u proteklih nekoliko dana rezervisalo termin za vakcinaciju.

Iz sindikata su upozorili da će suspenzije dovesti do značajnih nedostataka u bolnicama.

„Nećemo prihvatiti potpunu dezorganizaciju nacionalnog zdravstvenog sistema kao rezultat obavezne mere vakcinacije koja je izrečena bez razloga“, upozorili su iz Sindikata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.