U trendu

Grupa “Ničim izazvan” u novogodišnjoj noći u Dorćol Platz

BEOGRAD – Muzičke grupe “Ničim izazvan” i “Sharks, Snakes & Planes“ nastupiće u novogodišnjoj noći u kulturnom centru Dorćol Platz u Beogradu.

Zagrevanje pred novogodišnju žurku naziva “Rekapitulatzija” biće održano dan ranije, 30. decembra, kada će nastupiti bend iz Niša – “Stereo Banana”.

Ovaj sastav je zapravo duo osnovan 2010. godine koji čine – Marko Anđelković Naopak (autor tekstova) i Nemanja Nedeljković Nemus (autor muzike).

Snimili su do sada dva studijska albuma “Šijemo sambu” (2013) i “Munje nebjeske” (2015), kao i EP izdanje “Lako je prutu da se sokoli” (2014) i predstavljaju mešavinu više žanrova – rege, hip hop, brejkbit i fank.

Pop rege sastav “Ničim izazvan” tokom pandemije je imao više koncerata u Beogradu, kao što je u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu (2020) i tokom leta 2021. u klubu BitefArtCafe na Kalemegdanu i na festivalu BELEF na Savskom trgu.

Publika voli njihove hitove “Trideset”, “O tebi”, “Bože, kako si?”, što je dokazala na njihovim rasprodatim koncertima “Double Date” poslednjih godina u Beogradu – Dom omladine, Subbeerni centar, Mixer House, gde su im gostovale kolege iz Hrvatske – “Detour” i “Silente”.

Frontmen benda “Ničim izazvan” – Boris Bakalov je izjavio da mu se čini se kao da u protekle dve godine pandemije ceo svet živi u nekom jako loše režiranom filmu za koji “svi jedva čekamo da se završi – a on traje li traje”.

“Iako se tehnički ne dešava ništa epohalno u ponoć 31. decembra, već samo počinje nova kalendarska godina, ipak u tim momentima postoji tih par magičnih trenutaka dok čestitamo jedni drugima, kada se javi nada da će baš ova godina biti najbolja ikada. Jedva čekamo da ove godine te osmehe i tu nadu podelimo uz našu muziku sa našim ljudima – i da dočekamo novu, koja će sigurni smo, biti baš ta – najbolja ikad!”, rekao je Bakalov.

Bend „Ničim izazvan“ iskoristio je vreme pandemije korona virusa za rad na novim numerama, od kojih je „Mala pesma“ objavljena u junu kao singl i spot, a mesec dana kasnije i “Bože, kako si?”.

Fanovi verno čekaju da čuju nove pesme uživo i 31. decembra, što su imali prilike i na spomenutim koncertima tokom leta na Kalemegdanu (Bitef) i na Savskom trgu (BELEF 2021).

Novogodišnja noć definitivno će biti praćena horskim pevanjem stihova: “Bože kako si, da li se brineš, što deca su ti malo nemirna, ne ljuti se na sebe, to je samo faza, biće bolje za milion godina”.

“Ničim izazvan” će krenuti svirku od 23 sata, a pre njih od 21h će nastupiti alternativni rok bend “Sharks Snakes & Planes”, dok će u prostoru “Koska bar” biti veče di-džej muzike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar