U trendu

„Gubi osećaj u rukama i nogama“: Objavljen snimak Navaljnog iz zatvora

Zdravlje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog se pogoršava i on počinje da gubi osećaj u rukama i nogama, izjavio je njegov advokat Vadim Kobzev. On je rekao da su Navaljnom, koji se nalazi u kaznenoj koloniji, dijagnostifikovane dve kičmene kile. Ova vest obišla je svet, a nedugo pre toga u svetskim medijima se pojavio snimak ruskog opozicionara iz zatvora.

Videos show Putin critic inside prison

Jailed Russian opposition leader Alexey Navalny is continuing his hunger strike despite having a high temperature and a bad cough, according to his official Instagram account. CNN's Matthew Chance reports. https://cnn.it/3uzk9jf

Posted by CNN on Wednesday, April 7, 2021

Na snimku koji je objavljen u javnosti vidi se Navaljni vidno narušenog zdravlja, mršav, kako polako šeta u zatvorskoj prostoriji. Kamera prati svaki njegov pokret, a na snimku se može vidite gomila kreveta na sprat, pa se da zaključiti da dosta zatvorenika spava u istoj prostoriji.

Još u ponedeljak je objavljeno da je ruski opozicionar Navaljni prebačen je iz zatvora u medicinsku ustanovu radi lečenja od moguće respiratorne infekcije i testiran je na korona virus, javlja list „Izvestija“, pozivajući se na zatvorsku upravu.

Navaljni je ranije danas rekao da je imao temperaturu 38,1 i jak kašalj, kao i da su trojica od 15 zatvorenika iz njegovog odeljenja u zatvoru u regionu Vladimir hospitalizovani jer se sumnja da imaju tuberkulozu. Navaljni je prošle nedelje stupio u štrajk glađu, zahtevajući pravilnu medicinsku negu za njegov bol u leđima i utrnule noge.

U objavi na Instagramu Navaljni je naveo da nadležni u zatvoru pokušavaju da potkopaju njegove napore u vezi sa štrajkom tako što mu u džepove ubacuju slatkiše i često peku piliće u njegovoj blizini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.