U trendu

Guverner Teksasa zabranio nametanje obaveze vakcinisanja

OSTIN – Guverner Teksasa Greg Abot izdao je izvršnu naredbu kojom je zabranio da kompanije ili drugi subjekti pojedincima u toj državi nameću obavezu vakcinisanja protiv kovida-19.

Republikanac Abot tako se usprotivio predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, demokrati koji je prošlog meseca pozvao poslodavce širom zemlje da svojim zaposlenicima narede da se vakcinišu protiv korona virusa ili će u suprotnom dobiti otkaz, prenosi Rojters.

“Vakcina protiv korona virusa je sigurna i efikasna , učinkovito i predtavlja najbolju obranu protiv virusa, ali bi trebalo da ostane dobrovoljna, a ne nametnuta”, smatra Abot.

Istakao je da “nijedan subjekt u Teksasu” ne može tražiti dokaz o vakcinaciji ni od nijednog pojedinca, uključujući zaposlene ili korisnike.

Tehnološki giganti Fejsbuk i Gugl, koji u Teksasu zapošljavaju veliki broj ljudi, zatražili su od svojih zaposlenih da poseduju potvrdu o vakcinaciji kako bi mogli da se vrate u kancelarije.

Ameriken Erlajnz takođe je naredio zaposlenima da do 24. novembra moraju dostaviti potvrdu da su vakcinisani ili će dobiti otkaze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.