U trendu

HRV: Obezbediti vakcine u Siriji svima bez diskriminacije

NJUJORK – Međunarodna nevladina organizacija Hjuman rajts voč HRV (Human Rights Watć HRW) danas je pozvala na podršku grupama za pomoć u Siriji kako bi se osigurala pravična distribucija vakcina protiv koronavirusa širom ratom zahvaćene države i zahteva od vlade u Damasku da nema diskiriminatorski pristup u tom poslu, piše britanski Gardijan.

„Oni koji snabdevaju Siriju trebalo bi da učine sve što je u njihovoj moći da obezbede da one dođu do onih najugroženijih bez obzira gde se nalaze u zemlji“, rekla je predstavnik HRV u Siriji Sara Kaiali, prenosi Gardijan.

Ona je dodala da se sirijska vlada nikada nije „postidela što je uskraćivanje zdravstvene zaštite koristila kao ratno oružje“, ali je poručila da je igranje takve igre sa Kovid 19 vakcinom protivno globalnim naporima da se kontroliše pandemija.

Američka organizacija HRV uputila je apel zbog primetnog ograničenja za isporuke pomoći severozapadu i severoistoku Sirije, koji je pod kontrolom Kurda poslednjih godina, navodi britanski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.