Hrvatski katoličcki fanatici uvredama na papu zbog vakcine

ZAGREB – Vest da su papa Franja i bivši papa Benedekt XVI primili vakcinu protiv korona virusa izazvala je burne reakcije kod dela deklarisanih Hrvata katolika, od onih da je to laž i da su novinari sve izmislili do toga da ih nazivaju „sotonama“ i „masonima“.

Hrvatski portal Index piše da se ta mržnja iskazana prema dvojici papa ipak ne može uporediti sa, kako navode, „bujicom mržnje“ koju je papa Franja izazvao među nekim Hrvatima katolicima kada je usporio proces kanonizacije Alojzija Stepinca, ali svedoči o tome da mnogi zapravo uopšte ne poštuju stavove poglavara Katoličke crkve i veruju u teorije zavere.

„Ovo je jedna velika laž“, napisao je jedan fanatik na vest o vakcinisanju dvojice papa na fejsbuk stranici katoličkih medija.

Neki se, napominje portal, ne ustručavaju ni da vređaju papu Franju i Benedikta pa ih oslovljavaju sa: “Sotone!”, “sinovi obmane i zla”, “soroševci” i slično.

Ima i onih koji smatraju da vakcina ne pomaže, već samo Bog: “Umesto da govori: Obratite se on govori vakcinišite se.”

Javljaju se i oni koji su nezadovoljni pastoralnim radom dvojice papa.

“Zar papa, biskupi, sveštenici i vernici nemaju drugog posla, već da reklamiraju vakcine? Zar oni koji umiru od gladi, žeđi… ne zaslužuju da ih spašavamo? Molimo za naše pastire, jer je to itekako potrebno, posebno danas u ovoj situaciji kad sotona napada više nego ikad”, piše jedan Hrvat katolik.

Neki su uvereni i da je to što su se pape vakcinisale protiv korone “konačni pad Katoličke crkve”.

Drugi spominje masone, pa kaže:

“Masonerija pruža ‘moralni uzor’ da se potamani što više katolika”.

Index napominje da su među brojnim reagovanjima izabrali one pristojne, a da je među njima ima i onih koji su, kako kažu, „baš brutalno pljuvali obojicu papa“, a koji su u međuvremenu izbrisani.

Portal konstatuje i da se iz komentara može zaključiti da hrvatski katolički fanatici baš i ne veruju Katoličkoj crkvi i da su, kako kažu „zaglibili u fanatizam i mržnju, koju po potrebi ne usmeravaju samo na razne grupe u hrvatskom društvu, već i na sam vrh Katolicke crkve“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.