U trendu

Hrvatski lekari uputili ozbiljan apel svim građanima

Hrvatska lekarska komora uputila je apel građanima u kojem kaže kako širenje epidemije nije moguće zaustaviti do dolaska vakcine ili leka i da je od velike važnosti da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

„Poštovani sugrađani i sugrađanke, kovid-19 je visoko zarazna bolest izazvana novim koronavirusom koji se izuzetno lako kapljično prenosi. Širenje epidemije nije moguće u celosti zaustaviti sve do pronalaska vakcine ili leka, ali se epidemiološkim merama ona može držati pod kontrolom. Mi, hrvatski lekari, pozivamo vas da se dosledno i disciplinovano pridržavate javnih zdravstvenih mera“, piše u saopštenju Lekarske komore, prenosi vecernji.hr.

Sprovođenjem mera za sprečavanje prenosa virusa značajno se ograničava i usporava širenje epidemije, direktno smanjuje broj novozaraženih i tako izbegava moguće urušavanje zdravstvenog sistema, napominju lekari i dodaju da treba poštovati propisane mere.

„Držite razmak, nosite maske, perite ruke i izbegavajte veća okupljanja. Pridržavanjem ovih jednostavnih mera držaćemo epidemiju pod kontrolom. Ovu bitku za zdravlje naše nacije možemo dobiti samo zajedno!“, kaže se u apalu Hrvatska lekarska komora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.