U trendu

Indija: Do juna stiže još 120 miliona doza vakcina

NJU DELHI – U Indiji će u junu biti na raspolaganju oko 120 miliona doza vakcina protiv korona virusa, saopštila je danas vlada u Delhiju.

To će biti značajno povećanje broja doza vakcina za dalju imunizaciju u Indiji u kojoj je u maju bilo na raspolaganju 79,4 miliona doza, prenosi Rojters.

Do sada je u Indiji administrirano oko 212 miliona doza vakcina koje su stizale iz Kine i SAD, ali svega oko 3 odsto od ukupno 1,35 milijardi stanovnika Indije primilo je obe doze vakcine.

Jedan visoki indijski zvaničnik izjavio je početkom maja da će u periodu od avgusta do decembra ove godine u Indiji, po svemu sudeći, biti na raspolaganju više od 2 milijarde doza vakcina, kao i da se od nedavno građani Indije vakcinišu i ruskim vakcinama Sputnjik V.

U Indiji, već duže vreme najugroženijoj zemlji korona virusom u svetu, u poslednja 24 sata potvrđena su 165.553 novozaražena, što je najmanji broj u poslednjih mesec i po, a broj preminulih povećan je za novih 3.460 smrtnih slučajeva.

Od početka pandemije evidentirano je ukupno oko 27,9 miliona inficiranih i 325.972 smrtnih ishoda među kovid pacijentima, preneo je ranije Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.