U trendu

Indija: Korona virus besni, vojska obećala medicinsku pomoć

BANGALURU – Šesti dan u nizu broj novozaraženih u Indiji veći je od 300.000, a indijska vojska obećava da će obezbediti hitnu medicinsku pomoć kako bi se suzbio nezapamćeni epidemijski talas.

U poslednja 24 sata u Indiji su potvrđena 323.144 nova slučaja kovida-19, nešto manje nego juče, ali prepune bolnice i dalje nisu u stanju da prime novoobolele zbog nedostatka bolničkih kreveta i medicinskog kiseonika, prenosi Rojters.

U poslednja 24 sata potvrđen je 2.771 smrtni slučaj među kovid pacijentima, ali eksperti tvrde da je realan broj preminulih značajno veći.

Brojne zemlje, među njima Tajland, Singapur, Bangladeš i Velika Britanija preduzele su korake da ograniče ulazak putnicima iz Indije i tako spreče širenje novih varijanti virusa.

Načelnik generalštaba vojske Indije, general Bipin Ravat, najavio je da će vojska obezbediti dodatne količine medicinskog kiseonika iz svojih rezervi, kao i da će se penzionisani vojni medicinski radnici priključiti zdravstvenim ustanovama koje se bore sa epidemijom.

Pomoć su obećali i Velika Britanija, Nemačka i SAD, a u prikupljanje pomoći uključili su se i Indijci koji žive i rade u SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.