U trendu

Indija: Najviše preminulih u 24 sata od 31. decembra

NJU DELHI – U poslednja 24 sata u Indiji je evidentirano 275 smrtnih ishoda među kovid pacijentima, najviše od 31. decembra.

U svom izveštaju CNN se poziva na zvanične podatke ministarstva zdravstva Indije, u kojem se, pored ostalog, navodi da je u poslednja 24 sata potvrđeno još 47.262 zaraženih korona virusom, čime je ukupan broj slučajeva kovida-19 porastao na 11.734.058, sa ukupno 160.441 smrtnim ishodom.

Danas se navršava godinu dana od kako je u Indiji, zemlji sa 1,3 milijarde stanovnika, uveden lokdaun, a ministarstvo unutrašnjih poslova najvilo je nove kontrolne antiepidemijske mere koje će biti na snazi do kraja arpila.

Između ostalog ove mere podrazumevaju brzu izolaciju svih kod kojih je dijagnostikovan kovid-19 i trasiranje u roku od 72 sata svih kontakata koje su zaraženi imali.

Iako su u Maharaštri, Pendžabu, Gudžaratu, Čatisgaru i Tamil Naduu uvedene mere zaključavanja, a negde i policijski čas, čak 81 odsto ukupnog broja novoinficiranih u poslednja 24 sata u Indiji evdentitran je upravo u tim državama.

Od 16. januara do danas Indija je upotrebila više od 50 miliona doza vakcina, a premaa planu vlade i ministarstva zdravstva do 1.aprila bi trebalo da budu vakcinisani svi građani stariji od 45 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.