U trendu

Indija: Zvaničnici ignorisali upozorenja o novoj varijanti

NJU DELHI – Panel indijskih naučnika upozorio je početkom marta zvaničnike na pojavu nove, zaraznije varijante korona virusa.

Uprkos upozorenju, četvoro naučnika izjavilo je da savezna vlada nije pokušala da nametne velika ograničenja kako bi zaustavila širenje virusa, preneo je danas „Gardijan“ pozivajući se na Rojters.

Milioni ljudi, uglavnom bez maski, prisustvovali su verskim festivalima i političkim skupovima koje su održali premijer Narendra Modi, lideri vladajuće stranke Baratija Džanata i opozicioni političari.

U međuvremenu, desetine hiljada poljoprivrednika nastavilo je da kampuje na ivici Nju Delhija protestujući zbog Modijevih promena poljoprivredne politike.

Indija je u subotu zabeležila još jedan rekord od 401.993 novih slučajeva korona virusa, dok broj preminulih od kovid-19 u poslednja 24 sata iznosi 3.523.

Stručnjaci veruju da su stvarne cifre daleko veće.

Na sve to rano jutros izbio je požar u kovid bolnici na zapadu Indije u kome je nastradalo 18 ljudi.

Indijska varijanta je „ušla“ u najmanje 17 zemalja, uključujući Britaniju, Švajcarsku i Iran, što je dovelo do toga da je nekoliko vlada zatvorilo svoje granice za ljude koji putuju iz Indije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.