Investicije Telenora u Srbiji prošle godine 33 miliona evra

Kompanija Telenor objavila je danas da je u Srbiji prošle godine, uprkos pandemiji korona virusa, uložila više od 33 miliona evra, izgradila 44 nove bazne stanice i ugradila dodatne 4G kapacitete na još 850 lokacija.

Istaknuto je da je prošle godine u Telenor mreži prenos podataka porastao za 40 odsto u odnosu na 2019. godinu, dok je glasovni saobraćaj porastao za 12 odsto.

Doprinos kompanije srpskoj ekonomiji u 2020. godini iznosio je 140 miliona evra, od investicija u infrastrukturu do isplata poreza i zarada, navedeno je u saopštenju.

Investicioni planovi za sledeću godinu zavisiće od situacije sa pandemijom korona virusa, naveli su iz Telenora, istakavši da ipak veruju da će 2021. godina biti bolja od prethodne i ukoliko se to pokaže kao tačno, Telenor je spreman da investira u infrastrukturu i nove usluge i više nego u 2020.

„Godinu završavamo sa stabilnom i lojalnom bazom korisnika, uz porast od tri odsto u broju individualnih postpejd korisnika. Lider smo kada govorimo o zadovoljstvu korisnika i za takav trud i odnos dobili smo nekoliko prestižnih medjunarodnih nagrada“, rekao je generalni direktor Telenora u Srbiji Majk Mišel.

Dodao je i da Telenor mreža treći put zaredom ima najbolji rezultat na Umlaut nezavisnom uporednom testiranju mobilnih mreža.

„Od početka krize, fokusirali smo se da našim korisnicima obezbedimo stabilnu uslugu i sadržaj koji im je potreban. Lansirali smo neograničen internet, Drivey i osiguranje telefona, a omogućili smo i veliki broj besplatnih usluga i uredjaja kao podršku društvu tokom pandemije. Vrednost dosadašnjih aktivnosti i donacija u vezi sa COVID-om iznosi oko 250.000 evra“, dodao je Mišel.

Prema njegovim rečima, pandemija je donela i porast upotrebe digitalnih kanala, tako da su postojeći kanali nadogradjeni novim funkcionalnostima.

„Kao rezultat, mesečno imamo više od milion aktivnih korisnika Moj Telenor aplikacije, a više od 700.000 naših korisnika plaća usluge elektronskim računom svakog meseca, umesto da koriste štampani“, rekao je Mišel i dodao da kompanija trenutno razvija i nekoliko projekata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.