Istrčao polumaraton na balkonu dugom 7,5 metara

Pandemija koronavirusa naterala je mnoge sportiste da svoje aktivnosti prilagode kućnim uslovima. Jedan od njih je i maratonac iz Bosne i Hercegovine Emir Hastor koji je, kako se ne bi previše izlagao riziku, istrčao polumaraton (21,1 kilometar), na terasi.

Hastor je za Agenciju Anadoliju rekao da je posle pojave koronavirusa odlučio na ovaj način nastavi s treninzima kako bi bio u formi i spremno dočekao predstojeće trke. „S obzirom na činjenicu da treniram dugi niz godina, ali i zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja kako u celom svetu, tako i u mom gradu Goraždu, odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam odlučio taj trening da odradim na terasi dugoj 7,5 metara.

Sve se može kad se hoće“, kazao je Hastor. Istakao je da je vrlo važno poštovati savete i preporuke nadležnih u doba epidemije. „Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kući, jer postoji mnogo dobrih treninga koji se mogu raditi kući, ali ipak neka razmisle ako žele da trče polumaraton na balkonu. Ostanite kod kuće“, rekao je ovaj maratonac. Na kraju je dodao kako je polumaraton istrčao za sve ljude u svetu koji su zaraženi koronavirusom i koji su u izolaciji i ne mogu da izlaze van kuće.

(Anadolija)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.