Italija: Raste procenat zarazenih u odnosu na broj testiranih

RIM – Nagli rast procenta zaraženih u odnosu na broj testiranih, gotovo 18 odsto, to je podatak iz epidemiološke dnevne situacije Italije koji zabrinjava, piše agencija Ansa.

Broj novozaraženih je manji gotovo za polovinu, ali je i broj testiranih-tipično za dane vikenda-manji. Novih slučajeva infekcije je gotovo 12.000, a u jednom danu 364 osobe su umrle od korona virusa.

Prema odluci vlade koja je na snazi, škole bi trebalo da počnu sa direktnom nastavom 7 januara, ali ima naznaka da bi taj datum mogao biti izmenjen zbog epidemiološke situacije.

Ministar za regionalna pitanja Stefano Bonačini je izjavio da bi bilo “dobro da vlada narednih sati razmotri da li bi početak direktne nastave, sa učenicima u školskim klupama, bio u ovom trenutku opravdan”.

Italija je i dalje zaključana, na snazi su sve do 7 januara stroge anti-kovid mere.

U skladu sa njima je sve zatvoreno, zabranjen je međuregionalni saobraćaj, na ulice može samo onaj koji ima potvrdu da je to neophodno, a sve uz strogo poštovanje osnovnih mera zaštite stalnog nošenja maski, fizičkog razmaka i strogog pridržavanja higijenskih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.