U trendu

Italija: Stanje, stabilno

RIM – Prema najnovijim podacima u jednom danu u Italiji je bilo 14 hiljada novozarazenih od kovida19, a 377 inficiranih je podleglo zarazi, piše agencija Ansa.

Uprkos velikom broju žrtava, epidemiološka situacija u Italiji je stabilna u poređenju sa ostalim evropskim zemljama, rekao je predsednik Visokog instituta za zdravtstvo, Silvio Brusafero.

U gotovo celoj Italiji, izuzev četiri od 20 regija, na snazi su blaže anti-kovid mere.

Ipak direktor odelenja prevencije Ministarstva za zdravstvo Dzani Reza je, na konferenciji za medije, pozvao građane da ostanu što je moguće više kod kuće i da se i dalje pridržavaju osnovnih mera zaštite.

Reža je takođe rekao da je neophodno što pre provesti masovnu vakcinaciju stanovništva.

“To je trka sa vremenom, jer se mutirani sojevi korona virusa se brže prenose i mogu umanjiti efikasnoist vakcina”, rekao je Đani Reza.

U regiji Ligurija lokalne vlasti su objavile da će svetski poznati arhitekta Renzo Pijani, koji ima više od 80 godina, biti osoba koja će promovisati vakcinaciju za starije osobe.

Vlasti su potražile pomoć ponzatog arhitekte jer su neki lekari opšte prakse izrazili sumnju u sigurnist vakcinacije starijih osoba protiv kovida19.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.