U trendu

Italija: Starac nudi “svoju vakcinu” majci bolesnog mladića

RIM – Vremešni Italijan, 91. godišnjak iz Karare, „svoju vakcinu“ protiv korona virusa ponudio je majci 22. godišnjeg Matea, mladića koji pati od teškog oblika invaliditeta, piše agencija Ansa o nesvakidašnjem velikodušnom gestu čoveka, koji u devetoj deceniji spada u prioritetnu grupu osoba koje trebaju da se vakcinišu pre drugih.

Kako navodi agencija, 91. godišnji Đovani je u lokalnim novinama “La Nacione” pročitao apel roditelja bolesnog mladića koji su tražili od regije Toskana da se i roditelji hendikepirane dece stave u prioritetnu grupu da bi zaštitili svoje dete.

“Vakcinišite Mateovu majku, njoj je potrebnije, ne sme rizikovati da donese zarazu kući, Ja sam imao dug život, imam veliku porodicu”, ovim rečima je vremešni Italijan objasnio svoju ponudu.

Međutim, kako pišu novine, sprovesti u delo ovu ponudu nije jednostavno, jer bi to bi predstavljalo presedan, ali bi isto tako predstavljalo rizik za zdravlje i život starca, a tu odluku i rizik niko ne želi da preuzme na sebe.

U Italiji je do sada, od 62 miliona stanovnika, protiv kovida-19 vakcinisano 2,8 miliona, što je tek 4,75 odsto populacije.

Sada se vakcinišu oni koji spadaju u prioritetnu grupu, a to su osobe preko 80 godina starosti, zdravstveno osoblje i zaposleni u školama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.