Italijani panično bežali iz Milana pre izolacije severa

RIM – Italijani u nastojanju da izbegnu epidemiju korona virusa na severu zemlje snimljeni su sinoć kako trče prema vozovima, samo nekoliko sati pre nego što je počela velika izolacija tog dela zemlje.

U videu koji je na društvene mreže postivo Mateo Salvini, lider Lige i bivši italijanski potpredsednik vlade, vidi se scena panike na milanskoj železničkoj stanici Porta Garibaldi – stotine putnika s prtljagom koji jure prema vozovima nakon što su sinoć objavljene vesti o planiranom karantinu, preneo je dnevnik „Ekspres“.

Salvini je rekao: „Milano, Porta Garibaldi: masa ljudi u kasnim večernjim časovima u jurišu na poslednje vozove koji napuštaju Lombardiju nakon nacrta uredbe o korona virusu koji je izdala vlada“.

Juriš na vozove se desio nakon što je Italija juče nametnula zatvaranje svog bogatog severa, uključujući i finansijsku prestonicu Milano, u drastičnom novom pokušaju da pokuša da spreči epidemiju korona virusa.

Uredba koju je izdao italijanski premijer Đuzepe Konte malo posle ponoći pogađa oko 16 miliona ljudi, uključujući region Lombardije i još najmanje 14 susednih provincija, među kojima Veneciju, Modenu, Parmu, Pjačencu, Ređio Emiliju i Rimini i ostaće na snazi do 3. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.