Italijanski premijer proširio restrikcije putovanja na celu zemlju

Italijanski premijer Djuzepe Konte proširio je danas restrikcije putovanja uvedene na severu na celu zemlju u okviru mera za suzbijanje širenja epidemije korona virusa i naredio „zabranu okupljanja“.

Konte je rekao večeras da će, prema novom ukazu, svi u Italiji morati da daju potvrdu o potrebi da idu da rade, da imaju zdravstvene razloge ili druge ograničene razloge da putuju van zona u kojima žive.

„Neće više biti crvene zone, biće samo Italija“, rekao je Konte novinarima u osvrtu na karantin uveden u nedelju na oblasti u severnoj Italiji, prenosi AP.

Te nove drakonske mere će biti detaljno iznete u ukazu koji će stupiti na snagu sutra u celoj Italiji, koja je najteže pogodjena korona virusom na svetu posle Kine, prenosi Frans pres. 

Ta objava je stigla istog dana kada je objavljeno da prvi slučaj zaraženog pacijenta sa kovidom-19, Matija, prebačen iz intenzivne nege. On je bio testiran pozitivno na korona virus 21. februara i pokrenuo je zdravstvenu krizu u Italiji. 

Italija ima 9.172 slučaja novog virusa. Sa najnovijim brojevima Italija je ponovo premašila Južnu Koreju kao zemlja sa najvećim brojem slučajeva van Kine. Više od 460 ljudi umrlo je od virusa u Italiji. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.