U trendu

Izašao 205. broj LUDUS-a o kulturi u vreme pandemije

BEOGRAD – Novi 205. broj pozorišnih novina LUDUS, jedinog ove godine, uredništvo je pružilo skicu za portret pozorišnog života 2020, koju je u svim oblastima, pa i u teatru, obeležila pandemija korona virusa, sejući bolest, strah, neizvesnost, muke, saopštio je danas izdavač – Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Između ostalog, kako se navodi, nametnulo se i specifično poređenje sa vremenom NATO bombardovanja 1999. godine, o čemu je davno pisao čuveni reditelj Dejan Mijač, a LUDUS taj intrigantni i uvek aktuelan tekst prenosi u 205. broju.

O samostalnim umetnicima na vetrometini fatalne i turobne 2020. godine piše Sanja Krsmanović Tasić, o pozorišnom životu južno od Beograda – Aleksandar Milosavljević, o teatarskom životu Vojvodine – dramaturg Milivoje Mlađenović, i o događajima na inostranoj i eks Yu – regionalnoj sceni piše Aleksandra Jakšić.

Najnovije izdanje obeležavaju i druge teme, radovi Jugoslava Vlahovića, i intervjui sa značajnim imenima: Mirjana Karanović, Andraš Urban, Branka Katić, Irena Popović – Dragović, Marko Marković, Jovana Stojiljković, Jug Đorđević, Ozren Grabarić, Boris Liješević.

Iz redakcije LUDUS-a celu situaciju sa pandemijom zaključuju citatom kompozitorke Irene Popović Dragović – “Zemlja bez kulture je pusta zemlja”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.